Novosti

CO₂NTROL

12. svibnja 2021.

“Solid-state”, optičko mjerenje otopljenog CO₂, u bioreaktorima

CO₂NTROL
procesna analitika

S ciljem da znanstvenicima i inženjerima bioprodukcije pruži veću kontrolu za mjerenje, praćenje i automatizaciju procesa fermentacije, Hamilton Process Analytics je najavio predstavljanje novog optičkog senzora za mjerenje otopljenog ugljičnog dioksida (DCO₂) za upotrebu u istraživanjima i razvoju, kao i u proizvodnim bioreaktorima.

Nazvana "CO₂NTROL", DCO₂ sonda koristi “solid-state” optički princip mjerenja i ne zahtijeva održavanje uz jednostavnu kalibraciju. Za razliku od ostalih DCO₂ tehnologija mjerenja, poput off-line analizatora plinova u krvi i elektrokemijskih elektroda (Severinghaus) teških za održavanje, CO₂NTROL senzori nude idealnu kombinaciju podataka u stvarnom vremenu, in-situ podataka koji su točni, precizni i nisu radno intenzivni .

S opsegom mjerenja od 5 - 1.000 mbara (0,5 do 100% -Vol ili 7,5 - 1500 mg / L), CO₂NTROL također dolazi sa standardnom Hamilton Arc tehnologijom, ima integrirani mikro-odašiljač koji pohranjuje kalibraciju i podatke o kvalitete, te omogućava kalibraciju u kontroliranom mjeriteljskom laboratoriju. Robusni senzor također je spreman za CIP, SIP i autoklav.

Preuzmite brošuruo

 

Hamilton nudi dvije detaljne tehničke knjige o važnoj ulozi otopljenog ugljičnog dioksida u bioprocesiranju:

• „Treba li otopljeni CO₂ biti kritični parametar procesa?“ istražuje zašto FDA-ov okvir za analitičku tehnologiju procesa kategorizira DCO₂ kao CPP. Na primjer, utječući na druge parametre kulture kao što su izvanstanični i unutarstanični pH ili ključni pokazatelji učinkovitosti kao što je održiva gustoća stanica, DCO₂ ima izravan utjecaj na titar proizvoda i njegove kritične atribute kvalitete.

• „Jesu li dovoljne trenutne tehnologije mjerenja otopljenog CO₂?“ pregledava postojeće strategije i opremu koja se trenutno koristi za mjerenje DCO₂, uključujući neizravno mjerenje (soft sensors), referentni analizatori i analizatori plinova u krvi (BGA), analizatori otpadnih plinova i elektrokemijski (Severinghaus) senzori.

 

Prodajni program Hamilton Process Analytics sada uključuje šest ključnih mjerenja kritičnih parametara procesa za bioreaktor:

  • pH i ORP ili redox
  • otopljeni kisik
  • otopljeni ugljični dioksid
  • vodljivost
  • gustoća održivih stanica,
  • ukupna gustoća stanica 

Pošaljite upit

Novosti

2060 The NIR Analyzer
NIR spektroskopija, procesna analitika

2060 The NIR Analyzer

Metrohm Process Analytics predstavlja novog člana platforme 2060: 2060 The NIR Analizator. Sa svojim dizajnom...
µStat-i MultiX
ELEKTROKEMIJA

µStat-i MultiX

Predstavljamo Vam više od samog instrumenta – Ovo višekorisničko iskustvo učinkovitosti, svestranosti i...
2060 Human Interface
procesna analitika

2060 Human Interface

Uz neprekidni rast procesno-analitičkih tehnologija i povezanih uređaja, moralo se uložiti više napora u razvoj...
CO₂NTROL
procesna analitika

CO₂NTROL

S ciljem da znanstvenicima i inženjerima bioprodukcije pruži veću kontrolu za mjerenje, praćenje i automatizaciju...
123

Iščete zanesljivega partnerja? Kontaktirajte nas