Novosti

Pojednostavljena analiza sulfita u hrani

19. svibnja 2021.

Besplatna publikacija opisuje kako pojednostaviti analizu za određivanje sulfita pomoću ionske kromatografije

Pojednostavljena analiza sulfita u hrani
Ionska kromatografija

Određivanje ukupnih sulfita u tekućim i čvrstim namirnicama važna je, ali i izazovna aplikacija u sektoru hrane i pića. U našoj besplatnoj publikaciji predstavljamo dvije poboljšane metode za jednostavniju analizu sulfita tehnikom ionske kromatografije pomoću amperometrijske (metoda 1), odnosno detekcije vodljivosti (metoda 2). Dok je metoda 2 idealna za veće koncentracije sulfita (≥ 10 mg/kg) u uzorcima hrane s malim organskim udjelom, metoda 1 se ističe zbog niskih granica detekcije od 0,2 mg/kg, kao i izvanredne stabilnosti signala i ponovljivosti rezultata za gotovo sve namirnice i različitih koncentracija ukupnih sulfita.

 

Trenutne metode za analizu sulfita ili su kompleksnije za primjenu i nisu pouzdane (Monier-Williamsova metoda) ili zahtijevaju često čišćenje radne elektrode (elektrokemijska detekcija primjenom istosmjerne struje nakon odvajanja ionskom kromatografijom). Poboljšane IC metode opisane u našoj publikaciji ističu se iz nekoliko razloga:

  • Mogućnost određivanja ukupnih sulfita i u tamnim uzorcima hrane
  • Kratka, stabilna retencijska vremena i dobri oblici pikova
  • Primjenjuje se poseban zamah potencijala (podnesena patentna prijava) koji u potpunosti obnavlja elektrode nakon samo dvije minute, čime se prevladava inače potrebno često čišćenje.

Preuzmite besplatnu publikaciju

Novosti

OMNIS NIRS analizator
Spektroskopija

OMNIS NIRS analizator

Uz OMNIS NIRS, univerzalna platforma za kemijsku analizu tvrtke Metrohm postaje moćnija: uz sve varijante titracije,...
1234

Iščete zanesljivega partnerja? Kontaktirajte nas